tisdag 10 november 2009

Utdrag från en tisdag


En tisdagskväll kan se ut på många sätt. Ikväll såg den ut såhär. Tora och Rut i full färd med att häva sin välling och Svante iklädd skelettpyjamas, skyddsglasögon och motorsåg. Svante som för övrigt undrade om man kunde ringa tomten och ge honom önskelistan över telefon då han inte alls känner för att lära sig skriva sitt namn själv. Han är verkligen helt ointresserad av att slå sig ned med penna och papper och försöka skriva. Men han gillar att sudda. Han lägger inte heller ned sin själ i att rita några tekningar direkt. Han sitter en liten stund. Drar några streck och menar sen oftast att han hellre vill leka istället. Alla har vi ju våra intressen och Svante har absolut sina. Men att sitta och pilla med penna och papper hör inte dit. Som han själv uttrycker det: Jag vill inte lära mig det än.


Tjejerna lever livet och är allt som oftast riktigt glada och galna. Båda två klättrar på allt. Utforskar varje lite vrå de kommer åt. Triggar varandra till galna skrik och skrattar åt varandras upptåg och fyndigheter. Sen drar dom även varandra i håret och passar då och då på att klippa till syrran i bakhuvudet. Antingen med handen eller med något tillhygge ifrån kökslådorna. En slev, eller något liknande. Sen odlar dom tänder som aldrig förr. De har var sina 8 nu. Dessa tänder som även verkar bidraga till en oerhört aktiv ändtarm. Sjukt många bajsblöjor för tillfället.


Slänger in en bild till från dagen. Mamman lyckades fånga alla 3 på bild efter att Svante hämtats från dagis. Det är ju lite svårare att röra sig i overaller. Efter jul är det jag som ska vara hemma och reda ut röran. Undrar just hur det ska gå?

-tobias.

2 kommentarer:

Linda sa...

det kommer att gå prima. men visst är det SLITIGT. och ROLIGT. på samma gång.

Evelina sa...

De är ju få gånger i livet man har möjligheten att få vara hemma ganska länge med sina barn. Det är ett kanontillfälle, men visst är det ibland jobbigt men absolut inget man hade velat vara utan, för det är ju roligt och mysigt i massor!