måndag 2 mars 2009

Dop och nytt bo

Helgen är över och mycket har vi hunnit med. I lördags var det Tora och Ruts dop och det blev riktigt trevligt och lyckat hela tillställningen. Tora och Rut skötte sig som små änglar och Svante som självaste Jesus. Han var så medveten om vad som skulle hända denna dag. Vi har pratat så mycket om det och han tog dagen på fullaste allvar. Tillsammans med sin farbror (tillika Toras ena fadder) hällde han upp vattnet i dopfunten. På fikat efteråt stämde han (tillsammans med mig) upp i En sockerbagare så att alla gäster sjöng med, precis som han själv önskat. Tjejerna var oerhört söta i sina fina dopklänningar och hättor sydda av deras farmor. Bilder på det hela kommer så småningom. Vi hade ju själva inte nåt jätteläge att sitta och fota. Tack för all fin uppvaktning och för att ni ville dela denna dag med oss.

Sen kom söndagen och det var dagen med stort D. Äntligen är allt klart och vi har skrivit kontrakt på en bostadsrätt i Lomma. Äntligen ska vi ner på markplan och slippa hissar, trapphus, rusningstrafik och all galenskap som fullkomligt omringar detta hus vi nu bor i. Utan barn bor vi bra, men som det är nu är det hopplöst. Det ska bli så himla skönt. Och det kan ju inte finnas nån bättre tid att flytta till ett sånt ställe som nu till våren. Efter flytten kommer jag ha runt 6 veckor kvar att jobba innan det är dags för 8 veckors ledigt till sommaren. Helt enkelt underbart. Hamnen och stranden bara en promenad bort. Lekplatser, basketplan och dylikt alldeles runt knuten. Så oerhört skönt nu när allt är skrivet och klart och man slipper fundera på om det kommer bli av eller inte. Nu är det spikat.

På vägen hem från mäklaren hände en märklig, men lite kul grej. Vid ett rödljus stannade en bil jämsides med oss. Dörren på passagerarsidan öppnas och ut kommer ett huvud som lägger av en spya, stänger dörren och åker vidare. Svante frågar: Var det mjölk? Nja, det vet jag inte menar AnnaKajsa. Vad var det då fortsätter Svante och AnnaKajsa finner inget riktigt bra svar. Men mjölk var det nog inte.

Det var en lång och händelserik helg. Lyckad men aningens slitsam. Tycker man kan se spår av det på den här bilden.


Men tjejerna verkar vid gott mod andå. Dom verkar ju tåla hur mycket som helst.


-tobias.

4 kommentarer:

Vilda sa...

Grattis till det nya hemmet!!! Vad kul!

Ulrika

Lisa sa...

Lomma är ju perfekt! Där bor mina föräldrar, så ibland finns även jag där. Tror inte att de är sena att bjuda på fika om ni vill titta förbi. Vi får ses och käka en glass i glassbaren nere vid stranden framåt sommaren. :) Stort lycka till med flytt och allt. Har ännu inte ångrat att jag flyttat från Malmö...

Anonym sa...

Grattis till ny bostad!
Ha de o lycka till med packning ;o)
Emma

MOE sa...

Alltså såå ljuvliga de är!!
Kan inte se mig mätt.

Kram Olivia