söndag 12 juli 2009

Dagar

Efter två dagar av besök hos vänner har vi idag haft en heldag hemma med lite fixande. Igår var vi hos min vän, tillika Svantes fadder och hade en heltrevlig dag. Svante är mycket förtjust i sin fadder och det blev en hel del fotboll i trädgården plus en massa rullande nedför en liten grässluttning. Enormt uppskattat och han var på ett strålande humör resten av kvällen. I morse när han vaknade var han på lika glatt humör och dessutom fast besluten över att vi just idag skulle köpa en järnvägskorsning med bommar och ljussignaler. Efter lite diskuterande kom vi fram till att han kunde kika i sin spargris och se om han hade råd att köpa en sådan för sina egna pengar. Visst hade han det. Så han och jag begav oss till närmaste leksaksaffär. Väl hemma har han sen spenderat nästan hela dagen med denna järnvägskorsning med bommar och ljussignaler. Tågtokig? Hyfsat.

Som vanligt har vår unge herre en väldans massa att säga och berätta. Ikväll när vi åt kvällsmat berättade han följande: "Om man dricker mjölk efter juice försvinner allt det goda från kroppen. Det är lite tråkigt." Kan ju låta underligt kanske, men det han såklart syftade på var nåt vi pratat om under frukosten då jag inte tyckte han skulle dricka ett glas mjölk efter sin juice då mjölken har förmågan att inte låta kroppen ta upp nyttigheterna från just juice. Är inte någon näringsexpert direkt, men visst är det nåt sånt som händer?

Idag har vi i alla fall påbörjat fixandet med Tora och Ruts blivande rum. De måste få flytta ut från vårat sovrum inom kort. Vi stör varandras sömn alldeles förmycket. Jag misstänker åtminsone att dom kommer sova bättre om de får flytta till ett eget rum. Svantes sömn blev mycket bättre när han en gång i tiden fick sitt första egna rum. Det var ungefär i den åldern som tjejerna är i nu. Helt klart värt ett försök. Men först kräver det som sagt lite fix och nu är vi igång. Det är kul, men tidskrävande. Och tid är ju inget man har i överflöd nu mer. Helt otroligt vad lite man hinner på 1 dag när man har 3 små krabater att underhålla.

Igår kväll försökte jag och min käresta titta på en film. När hon och Svante här om dagen hade varit på biblioteket passade hon på att låna en dvd som verkade bra. Gomorra heter den och handlar om italienska maffian. Den verkade helt klart bra, men kunde vi hålla oss vakna för det? Knappast. Misstänker att när vi nästa gång ska försöka oss på en filmkväll får sattsa på nåt annat. Benny Hill typ, eller något annat översimpelt som går lite för fort och inte kräver så mycket hjärnceller. Svante lånade 5 böcker. Behöver jag nämna att samtliga handlar om tåg?

-tobias.

2 kommentarer:

Familjen Sundström sa...

Det stämmer nog det där med juice och mjölk. har för mig att juicen hjälper till att ta upp järn i kroppen medan mjölken bryter ned den... Din son är väldigt klok han...
Lycka till med rumsfixandet. Vi har, som du redan läst om, börjat med vårt och är nästan färdiga. Men vi har ju "bara" två små att ta hand om och vi hade turen att ha svärmor över en hel vecka annars hade vi inte hunnit så mycket som vi gjort... Film? vad är det? hehe... själv har jag inte orkat/hunnit se på en film (eller på tv för den delen) sen vi kom hem från vår semester resa. har ett x antal filmer som väntar i hyllan...

Linda sa...

så söt han är med sina tåg. vi är också rätt kassa på film. förr ett år sen var det uteslutet. häromdagen såg vi changeling och en annan dag gran torino. jag kan rekommendera båda. de var inte muntra direkt, men ändå. vill man se lättsammare grejor brukar vi se gamla vänneravsnitt (vi har alla)... lättsamt, plus att man nästan alltid klarar att vara vaken en halvtimme ;)