söndag 11 april 2010

Hänt i helgen


Fredagens studioplaner blev för min egen del blev givetvis inställda. Det fick helt enkelt skjutas upp. Men vad gör det när man får ha en finfin helg i Ängelholm som både bjöd på skogspromenad och tågsläppardag. Tågsläppardag innebär att tågmuseet tar ut sina gamla ånglok för allmän beskådning. Så det passade ju oss perfekt. Så nu har Svante och jag ännu en gång varit uppe hos lokföraren till ett 100-år gammalt ånglok. Lyssnat på tågvisslan, tittat i eldluckan och sett när det åkt och vänt på den stora vändskivan. Lyckat såklart.


Skogspromenad behöver väl ingen närmare förklaring. Men det var underbart att se småtjejerna knata på bland mossa och kottar. Vi måste helt klart ut i skogen oftare.



När vi kommit hem efter vårt Ängelholmsbesök var alla 3 barn på ett strålande humör. Jag minns inte senast det hände. Det brukar alltid vara åtminstone 1 som lyckas somna under bilfärden och vaknar på ett uruselt humör lagom hemma vid dörren. Men idag höll sig alla vakna hela vägen hem. Alla 3 satt knäpptysta inne på Svantes rum och lekte. Svante byggde en stor briobana. Rut hade fullt upp med att sitta på Svantes bord och bemästra CD-spelaren. Tora roade sig med att plocka fram alla Svantes pussel och blanda ihop bitarna på golvet. Men lugna, nöjda och glada.

Under kvällsmaten kom Tora på det mycket underhållande tricket att hälla yoghurt med sin sked på sin näsa. Systrarna skattade nästan ihjäl sig åt detta påfund. Och bara en liten stund senare hade det hela urartat en smula och båda 2 (i synnerhet Rut) hade yoghurt i HELA ansiktet. Även lite bröd faktiskt. Jättesöt, eller?


Kvällen fick helt enkelt avslutas med bad. Till vår stora glädje så av någon anledning gick Ruts badskräck ikväll plötsligt över till badglädje. Hon som har skrikit ihjäl sig bara hon hört oss tappa upp vatten i badkaret. Ikväll var det just så. Rut skrek halsen av sig medan Tora redan hoppat i och glatt satt sig för att plaska runt. Men så bara vände det och Rut började också plaska. Efter en liten stund ville hon inte ens gå upp. Hårtvätt och allt - inte ens ett litet gnäll. Märkligt. Men efterlängtat. Hoppas verkligen detta kommer hålla i sig. Det bådar gott för sommarbadandet.

-tobias.

2 kommentarer:

Familjen Sundström sa...

Vilken härlig helg ni haft.
Skogen ja, det vill jag också ut till med familjen, nu då båda barnen börajat gå så känns det mer lockande att ta sig ut och låta dem upptäcka skogsmiljön :-)
// Sargit

Evelina sa...

Barnen är ju ganska lättroade i denna åldern, bara en skogspromenad kan förgylla en hel dag, så skönt! Milo står framförallt och studsar vid vår grind "Gå skogen" säger han..söt.
Kul med "tågsläppar-dag" Kul,Måste vara superkul för små barn! har bara hört ko-utsläppar-dag.
/Evelina