tisdag 18 november 2008

Björn & Benny

Tiden efter tvillingbeskedet blev en tid av en väldans massa frågor och funderingar. Lite typiskt på något sätt så satte en massa tankar kring praktiska saker igång i mitt huvud. Hur ska vi få plats med 3 bilbarnstolar i vår lägenhet, när vi tycker att den vi redan har tar för stor plats? Måste vi flytta nu när vi ska ha så många bilbarnstolar? Måste vi köpa en bil? Kommer vi kunna åka tåg med såhär mycket barn? Nu måste vi ju sälja Svantes gamla vagn som vi så noga uträknat sparat och tänkt ha till hans eventuella lillasyskon? Vad ska vi då köpa för vagn...? Jag tror att jag slog rekord i tvillingrelaterade sökningar på Google under andra halvan av maj månad. Efter ett par veckor började dessa funderingar lägga sig lite till en mer rimlig nivå och vi var rätt så överrens om att vi inte alls behövde flytta och bilbarnstolarna fick vi väl stapla på varandra på nåt sätt.

Efter vårt andra ultraljud (den 11 juli) fick vi reda på att det med största sannolikhet var enäggstvillingar som väntade i magen. Detta kunde de utläsa av den tunna skiljeväggen som separerade de två i hinnsäcken. I de flesta fall är det en hyffsad tjock skiljevägg, vilket kan innebära både en- och tvåäggstvillingar, men denna tunna gjorde att de kunde dra just denna slutsatts. Detta innebar alltså att vi väntade två små lirare av samma kön. Vilket kön däremot, det tog vi aldrig reda på. Vi var båda överrens om att det skulle få bli en överraskning. Som om det inte räckte med överraskningar, kan man tänka?

Nu började vi givetvis fundera på eventuella namn? Det är rätt svårt. Man vill ju att det ska kännas bra och att namnen ska passa ihop. Både med varandra och kanske även med storebror Svante. Känns nära till hands att man hamnar i "Piff och Puff-tänkadet" bara för att det ska komma två till synes lika dana barn. Arbetsnamnen råkade bli Björn och Benny. Inte för att vi tänkt ge dom dessa namn, utan mest för att det varit en roande tanke. Vi vet ju som sagt inte om det kommer bli tjejer eller killar. Nu har vi dock bestämt oss för två flicknamn som vi tycker om och är nöjda med och två pojknamn som känns rätt och bra. Vilka namn, det har vi legat lågt med. Lättast så på nåt sätt. Då undviker man andras tankar och funderingar kring ens namnförslag. Nu väntar vi bara på att de ska komma ut så vi får se om det är pojknamnen eller flicknamnen som ska bli de officiella. Vi får väl se när det blir?

-tobias.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt!!!

Vi nöjer oss med en så länge ;)
Det blev en kille som heter Mille.
Jag ska lära honom allt om pyromani och sprängmedel. Ha det bra Tobias, hoppas vi ses någon dag.

"Offe" Weber

Anonym sa...

Vill bara slå ett slag för Lili & Susie. Som nån slags kontring till Björn & Benny då förstås, hehe.. Ha det great alla fem! Och ge Svante en high five från mig.. Kram kram!