söndag 19 april 2009

Levande exempel

Dagen började tidigt då jag och Svante var uppe och förberedde paket och sång för mamman som fyllde år. Svante gick knappt att väcka tills jag nämnde att vi skulle ju sjunga för mamma och då for han upp snabbt som bara den. Så stod han där sen på darriga ben och halvslutna ögon fullt redo för en "vi gratulerar... " Tora och Rut vaknade snart till dom med och hela familjen kunde tillsammans fira födelsedagsmamman.


Sen var det dags för oss alla att vara levande exempel på en tvillingfamilj på BVC som höll öppet hus denna dag. Vi och några andra tillhörande samma BVC hade blivit tillfrågade om vi ville vara där under ett par timmar idag och finnas till hands om någon blivande förälder var nyfiken eller hade några frågor. Eftersom vi är väldigt glada i vår BVC-sköterska och uppskattar henne mycket så kändes det hela inte som någon stor uppoffring, utan som en självklarhet. Dessvärre dök det ju inte upp en enda kotte som inte var tillfrågad i förtid. Inget som förvånade de 2 sköterskorna som anordnat dagen, men de hade väl ändå hoppats på att nån stackare skulle hittat dit. Vi hade i alla fall väldigt trevligt ändå tillsammans med de andra familjerna som var där. Ytterligare 2 tvillingfamiljer plus 2 nyblivna "enlingsfamiljer". Svante bosatte sig i öppna förskolans byggrum och gick loss på tågbanefixandet. Där det finns ett tåg - där finns Svante. Han uttryckte sig ganska smart om hela grejen: Det är som ett dagis, utan dagis.

På eftermiddagen tog vi en tur på stan. Kanonfint väder och en massa folk ute. Svante invigde sin coola skinnjacka som inhandlades 1972 till hans något äldre kusin. Han kände sig märkbart fin i den. Det gick inte att ta fel på. Och visst var han det. Pappas pop-pojke hela dagen.


För övrigt så prövar vi om Svante kan vara blöjfri även om natten nu mer. Vi fick ett bra tipps från några vänner och tillika arbetskamrater till mig om hur dom gjort med deras jämngamle son. Ett enkelt och smart sätt genom att sätta honom på pottan eller toan och låta honom kissa någon gång innan man själv knyter sig. Runt 12-slaget sådär. Det hela sker med en så gott som sovandes Svante. Ska bli kul och se hur denna metod funkar på vår lille kille. Av 2 nätter hittills står det nu 1-1. Olycksfira nätter hoppas dock på att kunna utöka ledningen efter nattens match. Håll tummarna.

-tobias.

1 kommentar:

£inus sa...

värsta coola killen ska han med ett varv på hojen??