fredag 5 juni 2009

Dagens Nyheter

Det är slutspurt på jobbet nu. Igår var det premiär av skolans alldeles egna, nyskrivna musikal. All huvudvärk var plötsligt mödan värd. Och det med råge. Vilka elever jag har. Vilken fin föreställning de lyckades prestera.

Men mycket på jobbet betyder inte mindre jobb hemma. Dagarna har varit oerhört långa det senaste. Tjejerna sover betydligt mindre på dagtid för tillfället. Lite oroligt speciellt hos Rut, som har fått ett återfall i galenskrikande igen. Skrik som kan få vem som helst att bli galen. Varför gör hon så egentligen, kan man verkligen fråga sig? Svante hade sin period med samma slags skrik, fast då var han runt 1 år gammal och hade nog mest funnit tjusningen i sin nyfunna röstkvalité.

Annars är det idag en dag av nyheter. Först och främst har vi blivit med bil. Eller buss, kanske jag ska säga. Åtminstone en slags minibuss. Efter ett ihärdigt letande, frågande och funderande uppfattade vi läget som gjort för en buss. Att få plats allihop på ett bra och bekvämt sätt. Ha plats för vagn och annat bagage och dessutom slippa krångligt packande, stuvande och en massa tidskrävande krångel. Då krävs en bil som har 3 separata fåtöljer med 3-punktsbälte i baksätet och ett rejält bagage. Denna 7-sitsare erbjuder allt det. Eftersom vi får plats i 5 säten komme de 2 bakre flyttas ut och ge plats åt allt vi kan tänkas behöva packa in. Känns mycket bra. Vi var från början på jakt efter en VW Sharan eller nån av de liknande varianterna, men så ramlade vi över en Citeroen C8 som föll oss riktigt i smaken. Så till helgen blir det provtur för hela familjen. Ska bli mycket trevligt. Tack för de tips som jag fick av er här på bloggen för en tid sen.


Dagens andra nyhet är just i full gång faktiskt. Mamman är iväg på festligheter medan jag tar hand om hemmaplan. Är inte säker, men jag tror det är första gången vi kört hela kvällen, med läggninsproceduren för alla barn på en person. Nån gång måste ju vara den första och det finns ingen anledning att båda måste vara med jämt, även om det ibland kan kännas omöjligt att få ihop allt på egen hand. Ikväll har det hittills gått oförskämt bra. Bara en sån sak som att jag sitter här och knapprar på datorn just nu är ju ett fint bevis i sig. Skön känsla när alla barn (dessutom helt utan gråt och skrik) plötsligt ligger och sover i sina sängar. Klockan hann heller inte bli mer än en vanlig kväll. Svante var en ängel och vi hade det jättemysigt med popcorn och Thomas Tåg medan tjejerna fick sitt kvällsmål. Personligen njuter jag i stora drag över att vara hemma själv i lugnet. Det händer så sällan nu för tiden. Att dessutom veta att frun har det riktigt trevligt på en (till synes) grymt bra fest där snart Timbaktu & Damn står på scenen gör det hela inte mindre angenämnt. Är det någon som är värd att ha en lyckad kväll utanför hemmets väggar är det hon.

-tobias.

2 kommentarer:

£inus sa...

bra där bilägar och AK på vinet det kommer bli en kanonhelg för er

TvillingTur sa...

...hon tog ju givetvis bilen in till stan, så något vin blev det inte tal om. hon var nog hög på upplevelsen ändå tror jag.

-tobias.