söndag 21 juni 2009

Midsommarhelgen


Med bil, ledighet och midsommar blev det en riktigt trevlig helg i Ängelholm med omnejd. Vi avslutade helgen med en utflykt till Kullens Fyr med picknick och en utsikt som inte går av för hackor. Barnen var på topp alla tre. Likaså föräldrarna och mormodern. Av någon anledning är det ju så galet gott att äta utomhus i fint väder på en filt. Vilken macka som helst får ju gourmetklass.


Tora och Rut har börjat bli riktigt duktigt på att sitta. Visst, rätt vad det är så faller dom åt ena eller andra hållet, men ändå. Så länge dom faller framåt så blir det ju mjukt och bra. Värre med bakåt. Fast på mjuka underlag spelar det ju ingen roll. Sitta i stora sängen hemma är till exempel hur kul som helst. Såhär på en gräsmatta på en filt funkar också rätt bra. Glada var dom i alla fall.


I lördags tog vi en sväng till Ängelholms järnvägsmuseum. Svante dyrkar det stället och nu när jag själv fått äran att hänga med så förstår jag varför. Han är ju tågtokig, men även jag som inte är riktigt lika frälst på ämnet tyckte det var riktigt kul. En massa fina saker att titta på, pilla på och läsa på. Den riktigt stora modelljärnvägen med tillhörande filmvisning slukade Svantes uppmärksamhet till 100%. Han satt med ögon stora som tefat helt still och bara sög in allt han såg och hörde. Han har varit där några gånger förr med sin mormor och vid 1 tillfälle såg han visst den film- och tågvisningen 5 gånger.


Nu är man lite småtrött och hoppas på en lugn natt med mycket sömn. Det är så upp och ner det där med tjejernas sömn. Vissa nätter sover dom jättebra hela natten medan vissa nätter är rena kaoset. Tror nog att alla kan räkna ut hur pigg i huvudet man är runt halv 5-tiden efter en natt med omnattning ungefär varje timma från tolvslaget och framåt. Och när dom dessutom ibland verkar känna sig helt nöjda med sovandet och vägrar somna om efter kl 5 på morgonen, då vill man ju bara sprängas. Tur att det inte är så varje natt. Längtar såå efter att det ska stabilisera sig på riktigt. Tycker vi är värda lite riktig nattsömn nu ett tag.

-tobias.

2 kommentarer:

Linda sa...

precis såna solhattar hade mina yrväder förra sommaren. så söta de är. enäggs? håll ut. sömnen kommer snart.

TvillingTur sa...

...vi har inte gjort något DNA-test eller så, men vår ultraljuds-barnmorska (som tydligen är erkänd för att veta vad hon snackar om) menade att det till 99% var enäggs. lika så efter förlossningen så tyckte dom att det såg ut som enäggs efter undersökningen av skiljeväggar o så. så vi antar att de är enäggs.