måndag 1 juni 2009

Sommarsmakprov

Tror vi idag fått en försmak på väntande sommar. Vädret har varit magiskt och jag har varit ledig, vilket kommer vara läget i hela 8 veckor med start från mitten av juni. Åtminstone ledigheten. Vädret vet man ju aldrig vart man har. Det är en helt annan sak att vara hemma tillsammans. Så betydligt mycket lättare än när man är själv hemma med alla barnen. Idag har vi lyckats genomföra en massa trevligheter och nyttigheter och alltihop dagen igenom med glada barn. Svante som fått stå till sidan så mycket mer än man borde behöva göra i hans ålder har idag haft en jättefin dag. Bara en sak som att han och jag i förmiddags tog cykeln ner till stranden och premiärbadade. Det var så roligt att vi lyckades hinna med 2 bad på 2 olika ställen här i krokarna. Svante var euforisk. Själv kunde jag nästan inte släppa tanken att det här är vårat hem nu. Det är så otroligt fint och att få inleda sitt liv här med sommar, sol och bad kan bara inte bli bättre.


På eftermiddagen kom jämnårige granntjejen förbi och bjöd in till lite lek innan kvällsmat. Först lite fotboll och sen gick de in och lekte en stund hemma hos henne. Äntligen börjar det falla på plats även för vår store lillkille. Han var på ett sånt fint och harmoniskt humör hela dagen och vi resterande likaså. Mamman har med glädje suttit på knäna med huvudet in i buskarna och rensat, rafsat, planterat och fixat i rabatten i vår lilla miniträdgård. Dessutom har våran altan fått sig ett inledande ryck i tillfixning. Snart kan vi sitta där och trivas. I morgon blir det hemmadag igen. Länge leve föräldrapenning.

Vill även bara uttrycka min glädje över fina ord om sången i förra inlägget. Roligt att ni känner igen er så.

-tobias.

1 kommentar:

Cat sa...

*vågen*

Vad härligt!!!

Även om vi verkligen skulle tycka att det vore fantastiskt trevligt om ni helt plötsligt fick för er att flytta tillbaka till vår gamla gata igen så är det härligt att ni börjar landa, och ffa Svante då förståss... Vi hoppas följa efter er, men kanske om något år eller två...

Kram!