måndag 8 juni 2009

Familjeutflykt och måndagssysslor

Söndagsutflykten till Skånes djurpark gick strålande. Detta trots ett inte helt underbart väder. Till och med så att det stundtals var ett fruktansvärt väder. Men den mesta tiden var det helt OK. Det första man möts av efter entrén är 4 små grävmaskiner som man kan lägga i en peng i och sen styra och gräva med. Svantes ögon blev stora som tefat och vi lovade honom att han skulle få testa sen innan vi skulle åka hem. Nu i efterhand är jag inte säker på att det var ett bra drag. Vi kanske skulle låtit honom köra grävmaskinen direkt och sen möjligtvis sluppit prata om den kommande provturen under själva djurparksturen. Nu gjorde vi inte så och fick helt enkelt ägna rätt mycket tid åt just grävmaskinsdiskussionen. Fast han intresserade sig som tur var lite för djuren med. Björnarna var nog det bästa. Ugglorna var också fina och älgarna. Men just vid älgarna öste regnet på oss som värst och blev minst sagt lite av en distrahering.


Eftersom biljetten till inträdet fungerar som ett årskort, kommer vi säkerligen åka dit fler gånger i sommar. Vi körde dit på mindre än 30 minuter, så det var mycket närmre än jag hade trott. Ett perfekt utflyktsmål nu när inträdet redan är betalt. Misstänker att grävmaskinerna kommer locka mest även nästa gång.

Idag följde Svante med mig till jobbet. Sista veckan innan skolavslutning och det känns svårt att hitta en dag för mig att stanna hemma. Idag var det rätt så lätthanterliga saker på schemat så det passade perfekt för mig att ta med Svante istället. Han tycker det är mycket spännande och roligt att va med på skolan. Alla känner honom där känns det som. Han själv känner några, men gillar läget när alla pratar med honom. Hemma kunde mamman ha det lite lugnare och vara mer fokuserad på tjejerna än vanligt. Uppskattat åt alla håll misstänker jag. Roligt också att se hur glada Tora och Rut blev när Svante kom hem igen. Dom är verkligen stormförtjusta i sin storebror. Ingen kan få dom att skratta så lätt och mycket som han. Känns väldigt skönt att det är så. Det gör det hela så mycket mer possitivt för Svante med. Han känner sig omtyckt och han ger mycket kärlek och glädje till systrarna sina.



-tobias.

Inga kommentarer: