söndag 7 juni 2009

Födelsedag i lugnt tempo

Vaknade idag till sång och frukost på sängen. Mysigt på alla sätt och vis. Har själv inte ägnat så mycket tankeverksamhet åt att det vankades födelsedag, men idag var den dock ett faktum. Vi hade bestämt oss för att ta den i lugn och ro. Vi har att göra ändå på nåt sätt. En ledig helg är guld värd och just nu måste dom lediga dagarna få tillägnas familjen och inte så mycket annat. Men att vakna till sång, dukad bricka, paket, levande ljus och blommor kändes allt annat än otrevligt och jobbigt. Svante var på topp och tyckte det hela var oerhört kul och spännande. Han har så oerhört svårt för att inte berätta vad som döljer sig inne i ett paket om han nu själv vet om det. Igår ville han berätta flera gånger om överraskningen som fanns inne i garderoben. Jag försökte vara så tydlig jag bara kunde med att det skulle få bli en överraskning tills idag och efter mycket diskuterande så lät han tillslut bli att avslöja paketen. I morse hann han dock nämna att det var en tröja i just det paketet jag var påväg att öppna. Men han var så uppspelt så det var bara sött.

En annan bra födelsedagspresent var en artikel i gårdagens Svenska Dagbladet som listade Sveriges bästa skolkommuner. Och vilken kommun fanns att finna på 1a-platsen, om inte våran alldeles nya hemkommun. Att dom dessutom förklarade framgångarna med en bra och hårdsatsande förskoleverksamhet gör ju inte saken sämre. Måste bara lägga ut dessa tidningsklipp. Vi kan inte vara mer nöjda med vårt val av hemkommun. Är det något som känns viktigt att ge sina barn så är det goda möjligheter till en bra skola. Och där verkar det som vi kammat hem högsta vinsten.


Jag har även hunnit lägga lite tid på att utforska nya bilens olika möjligheter gällande bagageutrymme, antal passagerare, placering av sittplatser osv. Känns riktigt bra. I morgon ska vi ut på första riktiga provturen hela famliljen plus Svantes bästa vän Mormor. Och efter dagens forskningsresultat visar det sig att vi kommer få plats alla 6 plus tvillingvagn och packning för en heldags utflykt till Skånes Djurpark. Det blir en lysande provtur av bilen vår. Men innan dess måste jag nog hinna sova några timmar. God natt.

-tobias.

5 kommentarer:

Evelina sa...

Grattis på födelsedagen!
Så gulligt att han knappt kunde hålla sig med att berätta vad som fanns i paketet!

Linda sa...

grattis! det där med att avslöja paket känner jag igen. nu har dock Ebba lärt sig att vara hemlig. nästan...

Anonym sa...

Vad är de för en dag jo de är Tobias födelsedag. HURRA,HURRA,HURRA OCH HURRA!!!
Hoppas din dag/kväll blir bra..
Önskar Lina

Familjen Sundström sa...

Grattis på födelsedagen!
Hoppas er utflykt blev lyckad och att ni fortsätter vara nöjda med er nya bil :-)

TvillingTur sa...

Tackar, tackar. Trevligt med gratulationer från landets alla vrår.

-tobias.