torsdag 4 mars 2010

Fullt Hus

Ja idag har det verkligen varit fullt hus här hemma. Man skulle kunna tänka sig att jag tog mig lite vatten över huvudet när dagen planerades, men det gick ändå rätt bra. Först och främst så spenderade jag och döttrarna dagen tillsammans med deras jämngamla tvillingvänner och deras pappa. Alltid trevligt. Idag prövade vi att dom stannade kvar och sov sin middagslur här också. Vi har ju ändå skaffat oss 2 resesängar som vi kunde använda. Och det gick verkligen över förväntan. Så efter att 4 hungriga barn ätit sin lunch knoppade dom in i var sina sängar i 2 olika rum. Inte ett pip från någon. Perfekt. Sen kunde papporna äta middag i lugn och ro. Sitta och prata, ta en kaffe och bulle. Prata ännu mer, i nästan 2 timmar medan alla små tjejer låg och sov i godan ro.

Sen följdes vi alla åt till Svantes dagis och hämtade upp honom och hans vän som skulle följa med hem och leka. Där gick vi sen 2 pappor och 6 barn. Kändes verkligen som en riktig "familjen annorlunda". När väl alla 6 overaller, 12 stycken skor och lika många vantar var av satte killarna igång att leka på Svantes rum medan vi kunde ge tjejerna mellanmål i köket. Och allting flöt på. Sen åkte dock pappan och tjejkompisarna hem och kvar var jag med 4 barn. Middag stod på schemat och middag lyckades lagas. Det var väl kanske den punkten jag var mest nervös över. Inte för matlagandets skull i sig, utan för risken av att två 4-åriga grabbar inte alltid tycker lika dant om allting samtidigt som två 1-åriga tjejer brukar ha sin gnälligaste period på dagen just vid middagslagningstiden. Men det gick ändå. Rätt så smärtfritt dessutom. Phuu.
Så nu är man lite trött i skallen. Men vad gör det efter en lyckad dag i socialiserandets tecken. Fy vad trevligt att sitta ner och prata med någon vuxen sådär mitt på dagen hemma. Det händer ju inte för ofta. Det kommer däremot göras om igen.

En festlig sak med Svante och hans kompis var att dom helt plötsligt satte igång världens pusskalas. Svante förklarade det själv såhär lite senare på kvällen: Först pussade jag honom, sen pussade han mig. Sen pussades vi tillsammans.

Sött.

-tobias.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Hej Tobias! Vilken fantastiskt duktig pappa du är. Är så imponerad och inspirerad av din blogg. Jag och Lova kommer jättegärna och hälsar på dig (och alla barnen) nån dag så du får lite mer vuxensällskap. Kram! /Lisa

TvillingTur sa...

Lisa: Slå bara en signal så bestämmer vi när. Mycket trevligt.
-tobias.