onsdag 17 mars 2010

Musik och Nagellack

Även denna onsdag gjorde jag ett besök på Svantes dagis. Denna gång hade vi inte bara med oss gitarren utan även lite slagverksinstrument. En slags conga, en liten djembe, en cajoun och lite extra skrammelinstrument. Något nyfikna barn småstormade oss när vi kom, men det lugnade sig snabbt och vi kunde sätta igång lite mer kontrollerat. Det är så roligt att se en hel knippe ungar sitta sådär och vara så intresserade och glada i att få sjunga och spela. Alla fick pröva de olika instrumenten och spela till olika små sånger. Hemskt kul. Svante var väldigt uppspelt och något svår att få fokuserad. Det blir lite svårt ändå för honom att veta hur han ska bete sig. Där är vi på hans dagis bland hans kompisar och hans pedagoger. Och så har vi med lite av hans instrument plus pappa och systrar. Klart det blir lite splittrat. Vad är det egentligen som gäller?

Men det var inga större problem alls. Vi höll på länge och hade en frukstund i mitten. Gullungar hela bunten. När jag sen kom och hämtade Svante på eftermiddagen berättade en av tjejerna att hon och en annan tjej hade lekt med Svante idag. Dom hade lekt att Svante var Svante och hon var Tora och den andra tjejen var Rut. -Så lekte vi er familj. Hur nyfiken blir man inte då på att få reda på hur leken såg ut?

När vi kom hem efter dagis ville Svante ringa sin mormor. Så jag lät honom göra det och så lyssnade jag lite i smyg på vad han ville prata med henne om. Det hela gällde att han vill att hon skulle ta med sig nagellacksbortagninsmedel nästa gång hon kom. För mammas är slut och hans nagellack börjar se lite väl slitet ut. Han ville ta bort det och måla en ny färg. Han har mycket funderingar den där lille killen. Och målade naglar tycker han är snyggt. Det spelar ingen roll att några av de andra killarna på förskolan hade retats om att det bara var tjejer som har nagellack. Det struntar han i. Och eftersom han gör det så är det heller ingen som fortsätter retas. Istället vill han ha en ny färg. Jag håller på dig Svante. När vi förut bodde i Malmö på Möllan så var lite nagellack ingenting någon direkt reagerade på. Där ser man ut som man vill och det finns folk av alla slag. Här i Lomma är det väl inte direkt lika vanligt med sådana detaljer. Så det är bra att det finns någon som väger upp lite. Svante - vegetarianen med nagellack och röd rosenmönstrad sjal. Ett vackert sällsynt exemplar.

-tobias.

2 kommentarer:

Evelina sa...

Det finns ju bara en Svante! En cool Svante tycker jag!

Linda sa...

Svante regerar i Lomma! vänta bara några år så har nu fullt av tjejer som dräller utanför huset som bara är såååååå kära i Svante...med nagellacket och den coola sjalen!!!