tisdag 24 februari 2009

24 februari = 3 månader

Idag har Tora och Rut hunnit bli 3 månader gamla. Vad har hänt den senaste månaden då? Vad har dom lärt sig? Hur ser dom ut? Jo, dom har fortsatt växa och nu kommit upp i vikter som 5380g (Tora) och 5610g (Rut). Tora är dock 1 cm längre med sina 58cm mot Ruts 57cm. Om vi jämför med Svante när han var 3 månader gammal så vägde han mer än 1 och ett halvt kilo mer och var drygt 3 cm längre än Tora. Han föddes ju mer eller mindre den dagen han var beräknad, medan tjejerna kom knappt 3 veckor för tidigt. Kanske har skillnaden med det att göra, eller också är dom bara en storlek mindre helt enkelt?

Den senaste månaden har det annars hänt rätt mycket tycker jag. Dom har blivit oerhört mer sociala och vakna. Dom skrattar och ler den mesta av deras vakna tid, förutom under kvällsgnället vid 8-hugget då. De senaste dagarna har dom båda funnit sina händer och finner sig väldigt roade av att undersöka och kika på dom titt som tätt. Tora har även börjat kika en del på Rut, men Rut undviker oftast hennes blickar genom att titta bort. Detta påminner om hur Svante var vid den åldern. Han undvek alltid ögonkontakt när man tittade på honom på nära håll. På lite avstånd tyckte han det var kul, men inte när man var för nära. Sån är han fortfarande. Han har en stor integritet och uppskattar inte när folk tränger sig på för nära utan hans godkännande. Vuxna som barn.


Igår vaccinerades tjejerna mot en massa saker, bland annat mot hjärnhinneinflamation. Det sista är något som är så pass nytt att Svante inte fick den sprutan vid den åldern. Den gör tydligen riktigt ont den rackarn. Något som till och med framställarna gått ut med och om jag förstått det hela rätt så tyckte även Tora och Rut att det var just vad den gjorde. AnnaKajsa hade en riktig pärs då hon var själv med tjejerna på BVC. Nästa gång är det läge för mig att ta ledigt från jobbet och vara med. Man känner sig något för ensam när man har 2 otröstliga tjejer på samma gång.

Annars så intresserar sig Rut lite mer för babygymet än Tora, medan Tora är strået vassare på sudoku.

-tobias.

Inga kommentarer: