söndag 15 februari 2009

Växer och Svävar

Idag tog vi en biltur för att kolla in ny bostad som vi är lite sugna på. Tjejerna följde med medan Svante stannade hemma tillsammans med sin mormor. Senast vi åkte bil med de små var för 3 veckor sen och det var väldigt tydligt att dom vuxit en hel del sen dess. Dom passade liksom in i sina bilbarnstolar mycket bättre den här gången. När man ser dom och spenderar så mycket tid med dom var dag är det ibland väldigt svårt att se hur mycket dom utvecklas. Man slås av det ibland bara, som idag till exempel.

Bilbarnstolar verkar dessutom ha samma effekt som barnvagnens insattser. En mysig sövande effekt. Det är alltid ett herrans liv på våra tjejer när mössor, vantar och overaller ska på. Härjandet fortsätter när vi lägger dom i insattserna, men i samma stund man lyfter upp dom från golvet så tystnar dom direkt. Samma grej med bilbarnstolarna. Samma grej när man bär dom också. Det verkar gälla de flesta små barn. Att när dom inte är tillfreds så vill dom bli burna och då räcker det absolut inte med att sitta ned med dom i sin famn. Nä, det ska bäras omkring. Det går inte att lura dom. Så fort man sätter sig får man direkt underkänt. Är det möjligen nån slags svävande känsla dom vill åt? Att sväva fritt är väl något som de flesta skulle anse vara något oerhört behagligt och tillfredsställande?

För övrigt tror jag att jag vågar påstå att våra små tjejer sover lite bättre om natten nu. Det blir allt mer sällan vi får uppleva sådana riktiga uppesittarnätter med endast ett par timmars sömn. Nu är det snarare någonstans mellan 5-6 timmars sömn var natt för vår del. Och framför allt inte alls samma kalabalik de gånger de vaknar och ska till att somna om igen. Men jag lägger in en reservation, för hittils har det inte slagit fel en endaste gång. Varje tillfälle jag nämnt något i stil med bättre sömn har dom direkt svarat med en rejäl orosnatt. Måtte det snart vara slut på sånt. Mindre sura vakenstunder om natten utan mer glada vakenminer om dagen. Som Tora här till exempel. Sov gott.


-tobias

Inga kommentarer: