måndag 23 februari 2009

Tjock-TV, Platt-TV eller Stå-TV

Vid 20-tiden på kvällen är oftast det tillfälle då nånting hyfsat bra visas på TV. Det är väl den bästa TV-tiden i tablån misstänker jag. Vid den tiden sover Svante sen knappt en timma tillbaka och själva börjar vi tackla av allt mer för var minut som går. Men alltid lagom till det program man vill se börjar, börjar också någonting annat. Småtjejerna blir oroliga och smågnälliga. Det slår aldrig fel. Detta innebär att vi så gott som alltid tillbringar kl 2o-TV-tiden ståendes. Det måste se underligt ut från våra grannars synvinkel. Dom mittemot alltså. Men det är vår enda chans att kunna höra vad som sägs i programmet helt enkelt. För när man står och bär är det nästan alltid frid och fröjd. Men så fort man ens tänker på att sitta ner en stund är det klippt. Jag kan även tillägga att text-tv.s möjlighet att texta det mesta som sänds är en oslagbar service. Speciellt när det kommer till svenska filmer som alltid har ett luddigt och lite dovt komprimerat ljud på talet. Det låter snyggt och så, men är emallanåt himla svåruppfattat. Speciellt när man har två smågnällare till sällskap. Men som sagt, textat och stående så funkar det alldeles prima.

Vill inte avslöja något om flickornas framgångar på sovfronten för då går det ju alltid åt skogen. Men om ni läser lite mellan raderna kanske ni lyckas uppfatta en viss framgång i alla fall. Men säg inget till nån, snälla.

-tobias.

1 kommentar:

Vilda sa...

Oj vad jag känner igen den här stå-och-titt-på-tv-beskrivningen. Minns att jag tänkte att vi kommer aldrig att kunna se en film rakt igenom igen. :-) Gläds åt framgångarna!

Ulrika