måndag 22 februari 2010

2 nätter borta

I helgen har vi varit iväg och hälsat på hos mormodern i Ängelholm. Det var 1a gången vi var och sov över någonstans på väldigt länge. Absolut 1a gången sen tjejerna blivit så pass stora att dom inte kunde sova i sina mjukliftar till vagnen. En resesäng sen Svantes tid fanns i våra ägor och en till fyndade vi på Blocket. Helt klart en av mina favoritsidor på nätet. Tittar där minst 1 gång om dagen, inte sällan 2 eller fler. För det är då man kan hitta en så gott som oanvänd resesäng för 100 spänn. Det gillar jag.

Nu var det bara att hålla tummarna för att systrarna skulle gilla läget och sova gott även i dessa sängar. Och det visade sig inte vara några problem alls. Inte det minsta krångel eller stök och bök. Kändes så grymt skönt att det fungerade så bra. Nu vet vi att vi kan vara iväg över natten utan att det ska behöva bli galenskap och tokeri under nätterna. Det räcker liksom med det normala tokeritillståndet på dagarna. Vissa dagar har man verkligen ingen energi kvar alls när barnen väl slocknat.

När vi kom hem idag var det kul att se hur framför allt Tora och Rut verkade uppleva känslan av att komma hem igen. De strosade trivsamt omkring och kollade in rummen, sakerna och kändes nöjda. När väl tiden för läggning var inne var det inte mycket som behövdes innan alla 3 barn sov som stockar i sina egna sängar. Det är kul och spännande att vara borta och det tar på krafterna. Det lär nog snusas på rätt bra i natt. I hemmets alla sängar. För att inte nämna mormoderns.

-tobias.

1 kommentar:

Maria sa...

Våra tvillingar kom på att om man står och hoppar i en resesäng så flyttar den på sig. Då kan man hoppa bort till brorsan/syrra utan att någon vuxen lyfter upp en ur sängen.
Kul sysselsättning hela första sommaren i sommarstugan!