måndag 8 februari 2010

Lugn måndag för mig i alla fall

Inget brutet och inga sprickor i någon rygg på vår vän som föll nedför trappan igår. Verkligen skönt. En ond och blå rygg dock, men tydligen inget allvarligt. Tänk vilken tur i all otur ändå. Vågar knappt tänka på alla riktigt otäcka scenarion som kunde utspelas vid det tillfället.

En helt annan sak var vi med om i lördags. Vi hade 2 säljare här för att demonstrera en rätt så känd städmaskin. Vi hade tackat ja till denna demonstration efter att ha blivit lovade att det absolut inte fanns någon köptvång eller andra hakar. Bara att vi skulle få en matta eller soffa tvättad under själva demonstrationen. Så blev också fallet. Inget köptvång och inga jobbiga krav på något sätt. Däremot lyckades vi få 2 mattor, 1 säng, 3 kuddar och en barnpuff i form av en igelkott rengjord. Allt på säljarens initiativ. Och jag är enormt imponerad hur mycket smuts maskinen lyckades få ur dessa grejer. Svårt att inte bli intresserad av att köpa en sån maskin när man inser hur mycket skit som sitter i mattor och madrasser som en vanlig dammsugare inte har en chans att få upp. Men 38 tusen spänn? Trodde dom verkligen att vi skulle köpa maskinen för så mycket pengar. Spelar ju ingen roll om man delar upp det på 3 år. Inte på 10 år heller som var deras sista förslag. Det lurigaste av alltihop är att vi nu upptäckt att priset de presenterade för oss inte var det samma som våra bekanta fick presenterat för sig några dagar tidigare. Och sen har några andra bekanta haft samma demonstration idag och fått ytterligare ett prisförslag. Är detta någon genomtänkt plan dom har? Att försöka räkna ut på förhand vilken typ av person man är med tanke på vart man bor och i vilken bostadsform och på så sätt försöka få ut så mycket pengar som möjligt? Om det nu är så, så räknade dom oerhört fel på vår familj. Men våra mattor, vår säng och våra kuddar blev riktigt fina och det tackar vi för.

Idag har jag varit på jobbet igen. Mycket trivsamt även denna dag. Hemma hade dock Tora och Rut agerat kamikazebarn från och till under hela dagen. Allt för trötta sen gårdagens strapatser har de snubblat omkring, ramlat omkring, klättrat omkring och slagit sig både här och där under hela dagen. Toras bula från gårdagen var helt borta i morse. Helt ofattbart. Men hon har såklart lyckats skaffa sig en ny lite mindre, på andra sidan pannan. Denna gång av egen maskin. Hon hade lyckats trassla in sig i en av Svantes koftor och ramlat handlöst in i altandörren. Rut har ett rött märke som ett rakt sträck mitt på pannan efter att ha klättrat upp i barnvagnen, vält den och tippat i backen. Eller kom märket efter att hon ramlat ner från sin egna lilla stol och hamnat med huvudet fast under skänken som stod intill? Svårt att säga, men mycket har dom lyckats med i alla fall. Sen har Svante lyckats svinga en sån där svart brioleksak (i form av en svart hund på röda hjul) i huvudet på Tora. Vid det tillfället började både han och Tora störtgråta av förtvivlan. Känns på något sätt rätt skönt att jag inte var hemma idag. Om jag ska se det hela ur ett rent egoistiskt perspektiv. Alla barnen somnade som stockar väldigt fort och i god tid ikväll. Hoppas dom är något mer utvilade i morgon så dagen blir någorlunda normal.

-tobias.

2 kommentarer:

£inus sa...

HaHa dom från Kirby ger sig inte.... Jag har oxå för massa år sedan fått ett helt rum fixat soffgrupp o matta....

Cat sa...

Åh tipsa dom om oss... Vi har skitmycket pengar, men kan nog behöva lite övertalning i form av extra demonstrationer!

(Psst, säg inte att vi har slut på föräldradagar, drygar ut genom att jobba totalt 6 dagar i veckan, och ändå lånar prengar från mina föräldrar för att få det att gå ihop...)