fredag 2 januari 2009

Nyår i Ängelholm

2009 kunde inte börjat finare. I alla fall inte vad det gäller vädret. Nyårsdagen i Ängelholm bjöd på klarblå himmel, vindstilla och ett knippe minusgrader. Perfekt promenadväder med andra ord. Det tog vi givetvis till vara på. Systrarna snusade gott i vagnen och Svante altererade mellan ståbräda och stavgång. Vi lider inte av nåt snökaos här i skåneland, men å andra sidan ger ju det möjlighet till ett pass fotboll även en dag som 1 januari.



Vi firade alltså nyårsafton hos barnens mormor i Ängelholm. Det är en helt ny grej att komma på besök nu för tiden. 5 personer, varav 2 som kräver sin mat när dom vill ha den och som minsann sover när dom sover men inte annars. Men det fungerade ändå rätt bra tycker jag. Tjejerna har dessutom bjudit på ovanligt mycket sömn de senaste nätterna. Jag hoppas det är en ihållande trend. Så god mat i mängder och en skål i bubbel vid 12-slaget i Ängelholm fick bli årets nyårsfirande. Vi lyckades aldrig fånga båda tjejerna på nån bra bild i deras fina nyårsklädsel. Men Tora fastnade på en medan hon tog en lur i soffan. Ni kan kanske själva föreställa er Rut. Hon såg ju faktiskt ungefär lika dan ut.



Snart ska vardagen dra igång igen. Jag ska börja jobba, AnnaKajsa och tjejerna ska vara hemma själva på dagarna och Svante på förskolan. Vi ska ansöka om dispens för Svante att fortsätta gå heltid på dagis. När man får syskon är det så att man annars måste gå ner till endast 15 timmar i veckan, vilket innebär 9-15 varannan dag. Vi hoppas kunna låta Svante få fortsätta som vanlig på sitt dagis då hans storebrorsituation faktiskt skiljer sig från en mer normal variant. Det känns varken rimligt eller schysst att låta Svante få stå vid sidan och visa så mycket hänsyn här hemma då småsyskonen faktiskt tar enormt mycket tid och plats. Att han dessutom ska riskera att komma lite åt sidan även på sitt dagis genom att inte få vara med så mycket som han brukar känns inte rätt. Får vi igenom att han kan fortsätta på heltid så kan vi anpassa hans dagistider helt själva. Jag jobbar inte några sena dagar och hämtar honom såklart alltid påväg hem från jobbet, så han lider ju inte direkt av att vara borta för mycket från sitt hem. Jag hoppas som sagt vi får igenom detta. Det skulle kännas väldigt bra för oss, särskillt för Svante. Han måste få leka med sina vänner och få vara 3 år och liten oxå. Inte bara 3 år och stor.

-tobias.




Inga kommentarer: