söndag 4 januari 2009

Nattens formuleringar

Klockan är 01:15 och tjejerna verkar kommit till ro och sover snart snött, hoppas jag. Dom är alltid överpigga efter 22-tiden och får sedan alltid tokont i magen runt 00-snåret. Sen blir dom lugna och får sitt sista mål och brukar komma till ro av egen maskin mellan 00:30-01:00. På många sätt börjar det likna en hyfsad nattrutin nu. Nästa projekt är väl bara att tidigarelägga det hela. Kanske lättare sagt än gjort dock. Men, men, dom är faktiskt inte ens 6 veckor gamla. Vi hinner nog få ordning på det där med. En vacker natt.

Dagen har spenderats hemma. "AmmaKajsa" vaknade upp med en tråkig och ond mjölkstockning. Ett par riktigt varma vändor i duschen plus god hjälp av en rejält hungrig Tora fick till slut ordning på elendet och det hela gick så gott som över. Märkligt vad som kan hända med en kropp. Märkligt med mycket. Att vi nu har två tvillingtjejer i familjen till exempel. Jag tycker fortfarande det känns overkligt många gånger. Det var så svårt att inse under graviditeten och det är inte mycket lättare att inse nu heller. Det kanske oxå kommer med tiden. Insikten och verklighetsförankringen.

Innan jag intar horisontelt läge ska jag snabbt ner till tvättstugan igen. Tvättid i morgon bitti egentligen, men vi har tjuvstartat lite. Som vanligt. Hinner aldrig få allt tvättat och torrt annars. Alla 14 pyjamasar till exempel. Rut är en hejare på att kräkas. Tora ligger en bit efter på den grejen. Vi är helt ovana på det där med kräkande bäbisar. Svante var lyckligt befriad från hela det projektet. Han verkar förövrigt lida lite av äckelmage då han inte ens vill ta i en handduk som använts till att torka av en nykräkt syskonmun. Dessutom började han klökas när han spanade in en rejält nerbajsad blöja här om dagen. Han kunde inte sluta titta, samtidigt som han inte heller kunde sluta klökas. En smått roande syn. Han lär vänja sig. På alla andra sätt fullkomligt avgudar han annars sina systrar. Det är så skönt att se honom ge dom en sån fin omsorg och kärlek. Dagen till ära dessutom; alla tre syskon i samma mönster. Fina små traktorbarn.



-tobias.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så söta :-)