söndag 21 december 2008

En helg som gick fort

Igår var jag med Svante på julshowen Arena rama julen av och med Doris och Knäckebröderna samt Mora Träsk. Detta var en 3-årspresent från Svantes kusiner med familj. Det var väldigt uppskattat och vi var nog alla (Svante, jag, kusinerna Ludvig & Olivia med pappa Anders) väldigt nöjda med tillställningen trots att den var lite väl lång. 90 minuter stod det på biljetten med 120 minuter var nog mer nära sanningen. Kanske till och med längre. Det hade väl i och för sig varit helt OK om det varit lika bra tempo genom hela showen, men det var det knappast. När det var musik och sång var det riktigt kul och bra, men däremellan var det långa transportsträckor som jag tror vi skulle klarat oss bättre utan.

Julshow på Malmö Arena - 5000 pers i publiken.

Efter 1 och en halv timma var det dags för Mora Träsk att dra av några låtar och det var kanske då det var som bäst. Märkligt att de där två gubbarna (som jag själv upplevt som liten) fortfarande kan vara lika populära med samma gamla låtar. Men dom har väl helt enkelt hittat ett riktigt vinnande koncept hos barnen med trallvänliga melodier, lätta härmvänliga texter och perfekt avvägt simpla rörelser till hela kalaset. Svante var i alla fall med på noterna fast han inte lyssnat mycket alls på dessa gubbar tidigare. Kusin Ludvig på 6 år gav gärnet de 20-25 minuterna dom befann sig på scenen. Men han är också ett fullblodsfan.

Idag var vi och handlade gran. En stor till vardagsrummet och en liten till Svantes rum. AnnaKajsa och Svante klädde den lilla tillsammans under kvällen. Fixade en liten julduk som den kunde stå på och pyntade med små kulor, snögubbar och annat man kan tänkas hänga i en gran. Nu är julstämningen på god väg och snart är det ju självaste julafton.


-tobias.

1 kommentar:

Mattias sa...

God jul min vän!
Hoppas att allt är bra med er!

Har nyss bloggat klart om Håkan, kanske kan vara av intresse :)

Kram