onsdag 24 december 2008

Uppesittarkväll - God Jul


Klockan har tickat över 12-slaget och självaste julafton har inletts. Svante sover sen länge och systrarna, som redan blivit 1 månad gamla nu verkar äntligen funnit sin ro i sängen dom med. Granen har fått sällskap av ett och annat paket och uppesittarkvällen börjar sakteligen avrundas. Vilken uppesittarkväll sen då. Vi hade (som vi gjort några gånger förr) tänkt att kombinera julklappsinslagning med lite bingo på 4an. Frågan stod klar redan i programmets inledning: Vad är detta för "familjen Wahlgren-jippo" vi hamnat mitt i? Vad tänkte 4ans redaktion när dom bestämde sig för att låta hela Wahlgrensläkten stå för största delen av innehållet i årets uppesittarkväll? När det dessutom tog formen av nåt slags Här är ditt liv där gamla systrar och allt vad det var dök upp var det dags att byta kanal. 4an måste (kvällen till ära) fått ett paketpris de inte kunde motstå, för inte känns väl släkten Wahlgren varken så vidare intressant eller särskillt julig? Nog om detta.

Eftermiddagen spenderade vi tillsammans med min bror, min mor och hunden Tyra som tagit sig ner till skåneland för att fira jul. Självaste julafton huserar dom hos min syster med familj och vi stannar hemma hos oss. Det känns lugnast så för oss storfamiljsnybörjare. Känns dessutom som om vi kan låta Svante få mer fokus här hemma, vilket känns viktigt nu när mycket kretsar kring småsystrarna. Julafton är ju en dag som han börjat få kläm på. Klart han ska få ta mycket plats. Det var i alla fall väldigt kul att se hur mycket Svante numer tycker om Tyra. I somras var han ganska rädd, då hon med sitt lite valpiga beteende ville lite väl mycket då och då. Nu har de vuxit till sig lite bägge två och dom verkar båda tycka om varandras närvaro. Det är roligt.


Nu väntar sängen. Ska bli kul att se hur Svante tacklar det faktum att det ligger lite paket och väntar under julgranen. Vi får väl se. Passar även på att önska alla en riktigt God Jul.


-tobias.

1 kommentar:

Gittan T sa...

Hej på er, en riktigt god jul till hela familjen. Det är så kul att följa tjejerna och deras tillväxt.
Ha det bra hälsar Birgitta