måndag 8 december 2008

Jubileum och tandläkarbesök


Idag har Tora och Rut blivit 2 veckor gamla. Om man nu kan använda ordet gamla när det endast är tal om 14 dagar? Men så är det i alla fall och det började dom själva fira redan igår kväll då de båda två tappade sina kvarlevor av respektive navelsträng. Så nu ser dom högst normala ut även på magen. Man kan ju inte gå in i livet som 2-veckors med såna spädbarnsfasoner hängandes mitt på magen. Annars har dagen spenderats högst normalt med mycket sömn och några goa blöjbyten.

Svante däremot har visat prov på vad en 3-åring behärskar. För idag var det nämligen dags för tandläkarbesök igen. Förra gången, som var den första, var det mest prat om tandborstning och såna grejer. Men idag fick han ta plats i tandläkarstolen och gapa stort för en riktig undersökning med tandspegeln och vassa kroken. Detta genomförde han till min stora glädje utan några som helst protester, utan låg helt stilla och gapade så stort han kunde medan tandläkaren undersökte, räknade och kände på tänderna i munnen. Ännu en gång kunde jag känna hur stoltheten växte inom mig över vår fina lille kille. Efteråt fick han såklart välja en present ur presentlådan. En liten, liten racerbil i plast fick det bli. Mycket nöjd och glad traskade vi sedan hemåt i sällskap med granntjejen som även hon hade varit och visat upp gaddarna.




Väl hemma väntade mamman och systrarna som själva varit iväg på promenad och besök hos arbetsteraupepten. På schemat stod en undersökning av mammans karpaltunnelsyndrom som uppstått under graviditeten och som nu inte vill lägga sig. Nu har hon i alla fall fått en skena och nån slags handske att ha på sig under nätterna. Hoppas det kan hjälpa. Ni kan ju alltid hålla en tumme eller så.

-tobias.

1 kommentar:

MOE sa...

Hoppas att du hinner komma förbi innan jullovet börjar :)
Annars väntar vi snällt till 2009.

Jag får ju lite babymys i jul ändå -mammas sambo blev morfar den 1 dec till lille Love.

Kram
Bebissjuka Olivia