måndag 1 december 2008

Ett nytt slags liv

Då har det gått en hel vecka och saker och ting ser inte längre ut som de en gång gjort. Som exempel kan jag berätta att nätterna inte består av särskilt mycket sömn längre. Det är svårt att hinna sova då vi blivit rekommenderade att låta tjejerna äta var tredje timma. Detta betyder tyvärr inte att det ska gå tre timmar efter avslutad måltid till nästa måltids start. Nej, var tredje timma är det dags för ett nytt mål mat. Dag som natt, för vakna eller sovande barn. Har flera gånger känts rent av grymt att väcka dom. Anledningen till denna tretimmarsplan är att eftersom de är för tidigt födda kan de vara i behov av lite extra måltider för att komma igång som dom ska. Viktuppgång, blodsocker osv. Då en måltid (inklusive väckning, byte, rapning, nattning) tar någonstans mellan 1 - 1 och en halv timma, ger det oftast en sovstund på högst ca. 1 och en halv timma i taget för oss. Rena tortyrmetoden à la Kina om du frågar mig. Som tur är verkar metoden gett resulutat och dagens barnvägning på BVC visade att dom båda två går upp bra i vikt och vi kan med gott samvete låta dom sova i alla fall fyra timmar mellan nattens måltider. Den extra timman kommer vara guld värd. Det känner jag redan.

En annan sak som förändrats är känslan av att gå med barnvagnen. Svante har ju sedan rätt länge enbart haft en mindre sulky att glida omkring i. Nu för tiden är det en betydligt större vagn man puttar framför sig. Även om den (för att vara en tvillingvagn) är rätt smidig, så är ju skillnaden från sulkyn enorm. Jag och Svante har även varit iväg och införskaffat en åkbräda som Svante kan stå på och åka med. Den är väldigt populär och gör känslan av att ha "många" barn ännu starkare. Där går man liksom genom stan med 3 barn rullandes framför sig i en och samma vagn. 3 barn som är våra barn. Våra och ingen annas. Grymt.



För övrigt tar ett blogginlägg ca 10 gånger längre tid att skriva nu sen de kom, då en del tillfälliga avbrott lätt kan uppstå i skrivandet. Men det är ju bara lyx att bli avbruten av nån som plötsligt hojtar till från sin säng, eller var de nu ligger och hojtar.

Nu är det dock hög tid för att förpassa mig själv i säng och njuta av en extra lång sovstund innan nattens första matpass. God natt, typ.

-tobias.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till nytillskotten!

Dom ser jättefina ut. Håll ut med nätterna, det stabiliseras ju (nog) :)

goa hälsningar till er alla- David,Jennie o Ella