torsdag 4 december 2008

Skolboksexemplet av en sömnlös tvillingnatt

Då har vi upplevt natten alla runt omkring oss frossat i under väntan på dessa små liv. Natten då gråtstafetten går av stapeln. Just den typen av natt som alla tänker på när de säger: åh vad roligt med tvillingar - samtidigt som de försöker dölja en blick av skräckblandad förtjusning.

Vi var så väl förberedda just igår kväll. Vi själva var klara för att bara kunna lägga oss och sova gott direkt efter tjejerna ätit (23:00) och nattats i sin säng. Men vad hjälper det när Rut inte alls vill sova utan bara stegrar i sin upprördhet så fort hon bara snuddar sin plats i sängen. Så höll det på tills klockan var 02:30 och det var dags för ett nytt mål mat. Efter den matstunden lyckades hon tillslut komma till ro och somna gott. Men då var det givetvis dags för Tora att inte vilja sova mer. Samma visa med denna dam fram till 05:40 då hon och jag somnade i en fåtölj i vardagsrummet. Då var det ju dock strax dags för nästa omgång mat...

Sen hann klockan bli 07:00 och en strålande glad Svante vaknar. Tack och lov att han var på så gott humör, hemska tanke annars. Han gjorde sitt bästa för att trösta sina småsystrar innan han och jag klädde på oss och promenerade till dagis. Där vinkade han glatt adjö när jag lämnade honom och traskade hem för att få nästan 2 timmars sömn innan vi lyckades masa oss upp igen.

Idag ska vi göra allt vi kan för att få dessa små damer att inte sova riktigt hela dagen. Men det är lättare sagt än gjort. Dom somnar ju faktiskt exakt när som helst då dom själva vill och det är ju inte helt lätt att hitta på en aktivitet som dom tycker är så rolig att dom håller sig vakna bara därför. Dom kräver såklart sin sömn, men lite av den kan dom väl ta på natten, eller? Och gärna samtidigt, det skulle uppskattas.

-tobias.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag känner så väl igen mig... Det är otroligt tufft de där nätterna och ni är värda guldmedaljer (och sömn) båda två. När våra var små kämpade vi mycket med att synka dem så de åt och sov samtidigt och det gav resultat även om det ibland kändes lite hopplöst. Min erfarenhet av just sömnen är att om de sover gott och får sina sovstunder på dagen så sover de gott på natten också. Men det är ju inte förrän de blir liiite större som man överhuvudtaget kan föreställa sig att man får in någon slags rutin.
Lycka till och hoppas att ni får sova lite mer snart...

TvillingTur sa...

Tack, tack.
Vi har ju som tur är lite erfarenhet av det där med sovrutiner sen tidigare, så vi känner väl att det kommer bli bättre med tiden. Håller helt med dig ang. sovrutinerna på dagens inverkan på natten. Som bonus så sov dom natten till idag 100% perfekt. Det var mycket uppskattat.
Allt gott.
-tobias.

Vilda sa...

Usch då... Håller tummarna för att ni får sova i natt! / Ulrika