fredag 26 december 2008

Julafton & dagarna efter

Mycket riktigt satt Svante på julaftonsmorgon och tittade på paketen under granen innan vi andra hade hunnit vakna till. Men han gjorde inte mer än just tittade, ordningsam som han är. Klockan 11:00 kom vi iväg hela familjen på familjegudstjänst i kyrkan där frugan annars jobbar som musiker. Det har blivit lite av en tradition. Kyrkan och julen hör ju ändå ihop på nåt sätt, sägs det. Sen var det lutfisk och lite fika på det. Strax därefter vid 15-tiden knackade det på dörren och Svante sprang förväntansfull och öppnade. Och visst var det tomten som kom, äntligen. En mycket glad och hjälpsam 3-åring såg till att tomtens arbete blev lite lättare och efter ungefär 20 minuter var alla klapparna utdelade och det var dags för tomten att bege sig vidare. Ett äpple och en kram fick han med sig innan han gick. Svante vinkade snabbt av honom vid dörren för att sedan återgå till pakethögen för självaste öppningen.


Rätt många julklappar hade hamnat i Svantes hög och han öppnade en efter en med en oerhört härlig och förväntasfull min. Bland pussel, kläder, böcker och andra fina saker fann han nog ändå favoritklapparna i den jättefina bondgården han fick av mormor och det lilla trumsetet han fick av mamma och pappa. Sin resväska med Spiderman på var också väldigt populär och vi har både pusslat de pussel och läst de böcker som hittades bland omslagspapper och snören. Svantes julaftonskväll avslutades asgarvandes framför några avsnitt av Fåret Shaun som kom i ett av paketen från kusinerna i norrland. En annan fantastiskt fin julklapp var halsbandet från "faster guldsmed" med familj. Tora och Rut fick även dom varsina jättefina halsband. Dom kommer finnas med länge, länge.


Dagarna efter julafton har bestått av besök, mat, fika och en skön "vinterpromenad", ja det blir ju inte mycket mer vinter än såhär i malmö under december månad. Men friskt och skönt var det och Svante hittade en grymt go stubbe att stå lite på. Bara en sån sak.




För övrigt hade bloggen sin 2000.e titt idag och det tycker jag är väldigt kul. Jag önskar er en God Fortsättning och tack för visat intresse.

-tobias.

Inga kommentarer: