onsdag 3 december 2008

Identitetskris

Idag damp två brev från Skatteverket ner i brevlådan. Det var registerutdrag från folkbokföringsdatabasen där båda våra tjejer nu finns registrerade med var sitt personnummer. Allt ser ut att vara i sin ordning förutom en ganska väsentlig detalj. Inget tecken på vilket personnummer som tillhör vilken av flickorna. Ska vi välja det själva eller? Bägge deras papper ser ju exakt lika dana ut förutom de 4 sista siffrorna. Men inte en anteckning om vilka sista siffror som tillhör just Tora, eller Rut. Dags att börja jaga handläggaren på Skatteverket då. Ingen jaktlycka än så länge. Breven innehöll oxå blanketter som vi ska skicka till Skatteverket för att anmäla barnens namn. Innan vi kan skicka in dessa blanketter är det läge att ha fått personnummergåtan löst så det inte blir fel. Fast å andra sidan, vad skulle då hända? Kanske ingenting? Kanske världskrig? Vem vet?

-tobias.

3 kommentarer:

Kapybaran sa...

precis samma var vi med om! handläggaren kan se utifrån diarienumret (heter det väl?) vilket som rör ettan resp tvåan, men man kan ju tycka att det vore fiffigt att göra en notering om det innan man skickar iväg papperen?

Frida sa...

Vår handläggare kunde inte säga vem som var vem, så vi fick bestämma. Kanske blev det fel, men det har funkat i 1,5 år iaf...

TvillingTur sa...

Hehe... vi fick tillslut info från handläggaren om vilket som tillhörde vem, så det löste sig.
-tobias.