torsdag 28 januari 2010

Ett lätt beslut

Den besökande farmodern tog idag Svante till dagis. Väl framme möts dom av en massa overallbeklädda barn och en fröken som lotsade ut barn på barn från avdelningen. Anledningen var att ett barn hade börjat kräkas där inne strax innan. Vinterkräksjukan - Stanna hemma ni som kan. För alla andra är det utedag som gäller. För vår del var valet ganska lätt. Svante och farmor vände på klacken och gick hem igen. Har man möjligheten att välja mellan att vara hemma några dagar nu med friska barn eller några dagar lite senare med kräksjuka barn så är valet mycket enkelt. Tack för att det hela bröt ut innan vi hunnit lämna vår lille klimp. Jag tror det besparade oss mycket tråkigt.

Istället har vi haft en jättefin dag hemma allihop. Inte mamman förstås, hon har fullt upp med att komma tillbaks till sitt jobb efter ett och ett halvt år därifrån. Med besök i huset blir dagen aldrig tråkig. Alla barnen kör rätt så hårt på charmoffensiven och det mesta går så lätt så lätt. Ska bli intressant att se hur morgondagen kommer se ut. Nu när farmorn sitter på tåget hem kanske vardagstristessen kryper sig på igen. Eller inte? Det ska som sagt bli kul att se. Hoppas såklart på en finfin dag hemma med alla 3 imorgon igen. För något dagis för Svantes del, det blir det inte.


Här sitter Rut till vänster och Tora till höger på sina små stolar som dom älskar att klättra upp och sitta på. Inte lika kul att bara nästan kunna klättra ner igen. Det resulterar oftast i att de står och gnäller tills man hjälper dom, eller att de landar på backen med näsan först. Men upp är kul att klättra. Rut har även klätt sig stiligt i en liten rosa ryggsäck och håller ett fast grepp om en erövring från storebrors rum - ett kalejdoskop.

-tobias.

1 kommentar:

Linda sa...

vilken tur, som du skrev, att kräkincidenten var INNAN svante kom!