onsdag 27 januari 2010

Skojare

Glada och busiga. Så har systrarna varit idag. Och brodern med för den delen även om han varit på dagis halva dagen. Barnen har sin farmor på besök och sånt livar ju alltid upp. En ny person att skoja med helt enkelt. Det roliga tycker jag är att det är Tora som har varit mest på skämtarhumör. Det brukar vara Rut som spexar mest och Tora som söker ett knä att sitta i och en famn att bli buren i. Men idag har Tora skrattat och stått i hela dagen. Rut har också varit på ett riktigt gott humör, men Tora har liksom legat i täten. Skönt att se att det inte alltid är Rut som kör på och Tora som hänger med. Det kan alltså även vara tvärt om.

Vi har hållit oss inne nästan hela dagen då det är någon form av en lindrigare snöstorm här. Det har inte blåst några stormvindar i våra kvarter idag dock, men det har snöat rejält hela dagen. Vi tog oss dock ut allihop för att hämta Svante på dagis. Snön yrde omkring oss och det blåste tillräckligt för att det inte skulle vara bara njutbart att vara ute. Det räckte gott och väl med utetid denna dag för de små. Fast de stördes inte så märkbart av snöyran. Jag trodde nog dom skulle bli betydligt kinkigare. Men overallerna var väl knäppta och luvorna på. Så eskimåkostymen gjorde väl sitt.

Dom leker med varandra mer och mer för varje dag nu. Det är härliga stunder när de finner sig till ro på egen hand inne på sitt rum. När de gör det försöker jag låta dom vara i fred så länge det går och inte störa dom. Så hör man hur dom skrattar och tjoar tillsammans och man bara måste smyga dit och se vad de sysslar med. Bland annat så har jag sett dom rulla omkring på sin lurviga matta för att ibland krocka med varann och brista ut i skratt. Jag har även lyckats se hur Rut sittandes kittlade Tora (som stog upp) genom att knipa henne i låret och samtidigt låta nåt i stil med bhaaäää..... Tora skrattade så hon kiknade. Det är ren lycka att se dom så tillsammans.


Ett evigt spexande nu för tiden. Och hittar den ena på något så dröjer det inte länge förens den andra hänger på. De har givetvis börjat göra high five med varann. En sak som när det kommer till vuxna kan kännas rätt krystat och oftast rätt fånigt. Men våra 3 små gryn dom älskar det och tvekar inte en sekund när det kommer till att klappa näven...

-tobias.

Inga kommentarer: