söndag 10 januari 2010

Nya tider

Det känns som Tora och Rut är inne i en enorm utvecklingsfas. Det händer grejer hela tiden. Inte nog med att dom hittar på hyss. Dom hittar på lugna och smarta saker också. Rut har hittat ett jätteintresse i att läsa böcker. Jag vet inte hur många gånger om dagen som hon kommer viftandes med en bok och vill att man ska sätta sig ner med henne och läsa. Framförallt en bok som hon fick i julklapp. Den heter Sjung med djuren och består av en samling klassiska barnsånger som Imse, vimse spindel och Lilla snigel mfl. Mest förtjust är hon i sången Har du sett min lille katt. Den är helt omöjlig att få nog av helt enkelt.

Tora har inte bara lärt sig gå. Även hon tycker om böcker, men också annat pyssel och plock. Som att trä på runda klossar med hål i mitten över tillhörande pinne. Hon kan sitta länge, länge och gör det om och om igen. Mysigt att se. Men det absolut bästa de vet är såklart att göra sånt dom inte får. Som att klättra in i kylskåpet. Eller in i diskmaskinen. Eller röja runt bland sopor och kompostsorteringen osv.

De nya nattningsrutinerna går bättre och bättre. Vi känner att vi har hamnat i nån slags outtalad kompromiss med de små. Dom somnar sött i sina sängar utan större problem utan att vi behöver bära omkring på dom. I gengäld stannar vi kvar lite hos dom i rummet istället för att låta dom vara där ensamma. Men vi ska dit så småningom. Om inte allt för lång tid hoppas jag. Men det kanske räcker med ett steg i taget. Även om vi hade tänkt att ta alltihop på en gång. Vi får väl se hur det går. Ikväll var det ju bara 4e kvällen på det nya sättet och det tog inte ens 20 minuter. Bara vi var kvar i rummet och klappade lite då och då så var det lugna gatan. På onsdag blir det skarpt läge för första gången för då jobbar mamman till långt efter sovdags och jag är helt enkelt tvungen att få alla 3 i säng på egen hand. Men när man måste så brukar det gå.

Avslutar veckan med en liten filmsnutt som får sammanfatta de senaste dagarna med tjejerna.



-tobias.

2 kommentarer:

Familjen Sundström sa...

Vad skönt att ni hittat en kompromiss i nattningen. Det nya vi kört med har fungerat bra fram till ikväll, S total vägrar att sova bara skriker o skriker i snart 30min, så lite springande har det varit in och ut. Hoppas det är ett tilllfälligt steg bakåt då jag börjar jobba imorn...
Här passar de små på att ta sig in i skåp, diskmaskin och kylskåp så fort de kan och protesterar högljutt då de inte får.
Ett annat mål som lockar fortfarande är badrummet som är enda stället de inte får vara i själva då vi har kattlådan där.
Nu ska jag försöka peppa mig själv inför morgondagen. God natt.

Linda sa...

låter som ett delmål uppnått, härligt!