måndag 4 januari 2010

Namnsdag och Babyboom

Idag har Rut åter igen namnsdag. Tänk att hon redan lyckats hinna med 2 namnsdagar. Senaste namnsdagen passade jag på att beskriva henne lite som person. Så här skrev jag då:

Rut är en pigg och glad tjej med en positiv syn på livet. Många intressen, såsom att kika runt en stund innan det är dags för att äta och bajsa. En duktig lagspelare med god samarbetsförmåga men gillar även att ta egna initiativ, som till exempel att kräkas en stund efter maten. Med nästan hela 6 veckors livserfarenhet ger hon ett tryggt intryck med ett fast handslag och en hyfsat stadig blick. Får hon en stund över tar hon gärna en sväng i vagnen med syrran tätt intill. Grattis på namnsdagen.

Idag beskriver jag henne istället såhär:

En glad och utåtriktad person med enorm energi. Spiller inte många sekunder av den vakna tiden till att sitta och såsa. Här ska det hela tiden upptäckas saker, prövas nya grejer, spexa inför alla som vill se och höra, skoja inför Tora så att systern kiknar av skratt, för att i stunden efter passa på att klippa till henne. Allt hon gör gör hon väldigt mycket. Ska hon öppna skåp - då öppnar hon skåp vare sig de går att öppna eller inte. Känner hon för att kasta omkring med mat och muggar - då flyger det mat och muggar i hela köket. Bestämmer hon sig för att säga pappa - då säger hon pappa om och om igen i en halv dag ungefär. Men nästan alltid är hon på riktigt glatt humör. Så länge hon är mätt och belåten och har sovit den sömn som hon behöver så är hon strålande glad och en riktigt liten showare. Du gör oss glada och matta Rut. Vad vore livet utan dig. Grattis på namnsdagen.


Dagen till ära var vi hembjudna till några nya vänner här i byn. Vi lärde känna dom när vi skolade in Svante på hans nya dagis här i början av hösten. De har ett tvillingpar i Svantes ålder som skolades in på avdelningen samtidigt. Nu har de även ett nytt tvillingpar på 2 månader och har alltså lyckats bli en 6-mannafamilj. De har lite att bita i vill jag lova. Men med mycket kärlek, svett och en knippe anhöriga i närheten så verkar dom reda ut det beundransvärt bra. Tänk att vi var där i dag. En familj som hälsade på en annan och vi var inte mindre än 7 barn och 4 vuxna. De bjöd dessutom på våfflor. Vad ska man säga?

-tobias.

1 kommentar:

Linda sa...

imponerande! det är nog dessvärre därför jag aldrig vågar bli gravid igen. tänk om det blir tvillingar igen?! då har vi FEM BARN. hjäääääälp. då blir det definitivt inga våfflor hos oss!