lördag 2 januari 2010

Utveckling

Sen nyårsafton har Tora börjat pröva på att gå. Rut har inte gjort något annat än gått de senaste 6 veckorna. Hon småspringer fram här hemma nu för tiden. Men Tora har tagit det lugnare. Det har hon gjort med det mesta. I alla fall vad det gäller lite "farliga" grejer. Rut testar och slår sig, testar och slår sig tills hon lyckas. Tora spanar in Rut och tar det säkra före det osäkra. Men nu verkar även Tora känna sig mogen för att börja använda sig av den tvåbenta stilen när hon tar sig fram. Det lär nog ta nån vecka till innan hon går mer än hon kryper. Men nu är hon i alla fall pågång och det är roligt.

Rut verkar ha så mycket roligare sen hon började gå. Hon kan ägna långa stunder till att bara gå eller småspringa runt mellan olika rum och mellan olika spännande saker att titta på. Hon är näst intill manisk när det kommer till att bestiga Svantes tripp trapp-stol eller att öppna diskmaskinen, klättra in i kylskåpet eller utforska sophinken under vasken. Hon tar varje chans att utforska dessa platser om och om igen.


Ett annat favoritintresse som väckts hos Rut är att riva fram olika klädesplagg ur lådor som hon sen vill ha på sig. Allt som går att sätta på huvudet är underbart roligt, men även Svantes gallonhängslebyxor har blivit ett favoritplagg. När hon väl hittat något att klä sig i springer hon stolt runt och visar upp sig. "Titta här"... eller "kolla" är flitigt använda ord.

När det gäller tjejernas prat så är dom väldigt jämbördiga. Tora är möjligtvis lite före med nya ord eller läten. Dom bubblar numer oavbrutet och verkar ha oerhört mycket att berätta. Långa upprörda utlägg med stora gester och ivrigt pekande. Ska bli kul sen när man förstår dom lite bättre. Kul och svettigt har jag en känsla av. Det är inga små blyga flickor vi fått. Det här är riktiga kRutpaket.

-tobias.

Inga kommentarer: